Ministarstvo pravde: Pristupićemo izmjenama Krivičnog zakona!

419

Ministarstvo pravde Republike Srpske pristupiće izmjenama Krivičnog zakona, jer je svjesno potrebe dugoročnog očuvanja i zaštite ustavnih nadležnosti Srpske, rečeno je danas u ovom ministarstvu.

Takođe navode da su informisani o stavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o potrebi izmjena Krivičnog zakonika Republike Srpske i propisivanja krivične odgovornosti za nepoštovanje odluka nadležnih organa Republike Srpske.

– Ministarstvo pravde Republike Srpske, svjesno potrebe dugoročnog očuvanja i zaštite ustavnih nadležnosti Srpske, sa posebnom pažnjom razmotriće Dodikov stav i pristupiti izmjenama Krivičnog zakonika imajući u vidu i potrebu njegovog usaglašavanja sa odlukama Ustavnog suda Republike Srpske – ističu u Ministarstvu pravde.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da će u Narodnoj skupštini biti razmatrane izmjene i dopune Krivičnog zakona Srpske kojima će biti propisana zatvorska kazna od tri i više godina za sve koji ne poštuju odluke organa Republike Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA