Američke treš metal legende Testament prvo su poznato ime Arsenal Festa 09, koji će biti održan od 19. do 22. juna u Kragujevcu.

Arsenal 09 je prvo izdanje festivala koje će trajati četiri dana (umjesto dosadašnja tri dana), a Testament, poznat po metal hitovima kao što su “More Than Meets The Eye”, “Native Blood”, “Return To Serenity” i “The Pale King”, nastupa prve večeri na Main Stage-u.

Jedan od najpoznatijih i najuticajnijih američkih treš metal bendova,  preko tri decenije konzistentno isporučuje neukaljan, nesputan i nesalomiv metal u njegovoj najčistijem obliku, bez kompromisa ili bilo kakvog znaka usporavanja, na nizu kultnih albuma, od “The Legacy” (1987) i “Practice What You Preach” (1989), pa sve do “The Gathering” (1999) i “The Formation Of Damnation”(2008). Nakon hvaljenog “Dark Roots Of Earth” (2012), stigao je posljednji album “Brotherhood Of The Snake” (2016), na kome je bend “pokazao zube” više nego ikada do sada.

Pjevač Chuck Billy ističe da kod Testamenta, od početka do danas, važi načelo “pravo u glavu”.

– Na Testament gledam isto kao i kada smo počinjali. Srećan sam što ovo radimo preko 30 godina. Mnogo nam to znači. I jednostavno, nastavljamo ovako i dalje – kaže on.

Komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenal Festa 09 košta 30 KM tokom prednovogodišnje pretprodaje, koja traje od 7. do 31. decembra preko mreže Eventim, a u Kragujevcu se mogu kupiti u Domu omladine Kragujevca, biletarnici Dečijeg pozorišta i u Da Gama Travelu.

Arsenal Fest se tradicionalno održava krajem juna u Kragujevcu – Main Stage se nalazi u Kneževom arsenalu, fantastičnom prostoru na otvorenom, unutar nekadašnje fabrike municije iz 19. vijeka, obližnji Garden Stage je u drvećem natkrivenoj Zastavinoj bašti, dok je Explosive DJ Stage smješten u Čaurnicu, rustičnu zgradu.

Na Arsenalu su u prethodnih osam godina nastupali Anthrax, Thievery Corporation, Morcheeba, Skunk Anansie, Buzzcocks, Toy Dolls, The Kills, Editors, Enter Shikari, Asian Dub Foundation, Marky Ramone, Smak, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Hladno pivo, Goblini i mnogi drugi.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA