Medojević štrajkuje glađu u zatvoru

443
Milan Knežević i Nebojša Medojević

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević štrajkuje glađu od kada je smješten u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu kraj Podgorice, saopštila je njegova supruga Marina Medojević.

Marina Medojević navela je u saopštenju da je njen muž “kidnapovan po nalogu Višeg suda”, uz skandalozno obrazloženje da njemu nije određen pritvor, već da je stavljen u zatvor.

– Zbog protivzakonitog i protivustavnog hapšenja za javno izgovorenu riječ, uprkos poslaničkom imunitetu, Nebojša Medojević štrajkuje glađu od dolaska u zatvor – navela je Marina Medojević.

Ona je rekla da Nebojša Medojević, radi sopstvene bezbjednosti koja mu je ugrožena, dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-časovnim video nadzorom.

Medojević je uhapšen u Podgorici u četvrtak uveče, nakon sjednice Skupštine Crne Gore i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Viši sud Medojeviću je odredio pritvor do dva mjeseca jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog toga što je tvrdio da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor jer je glavni specijalni tužilac primio mito od 100 000 evra.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA