Medojević kažnjen sa još dva mjeseca zatvora

382

Jedan od lidera DF i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, kažnjen je sa još dva mjeseca zatvora.

On je kažnjen jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih izjava da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine, saopštio je danas Viši sud u Podgorici.

– Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, po prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva, prema svjedoku Nebojši Medojeviću, a nakon što je prethodno bio novčano kažnjen rješenjem sudije za istragu ovog suda, povodom javno iznjetih navoda svjedoka putem saopštenja političke stranke PzP objavljenog na portalima www.promjene.org. i www.in4s dana 3. maja 2017. godine, te tvrdnji u javnosti o učešću Milivoja Katnića GSDT u izvršenju ratnih zločina na teritoriji Cavtata tokom 1991 i 1992 godine – navodi se u odluci Višeg suda, prenosi CdM.me.

Kako se navodi, zatvor će trajati sve dok Medojević ne pristane da svjedoči ili dok njegovo svjedočenje ne postane nepotrebno, odnosno dok se krivični postupak ne završi, najduže dva mjeseca od dana i časa lišavanja slobode.

Tu kaznu Medojević može da izdrži tek nakon što mu istekne ona zbog koje se nalazi u zatvoru. Medojević je uhapšen u noći između četvrtka i petka, jer je odbio da svjedoči u predmetima Specijalnog džavnog tužilaštva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA