Na putevima u BiH saobraćaj se jutros odvija po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na maglu.

Tako je smanjena vidljivost na području Prijedora, Gradiške, Istočnog Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Sarajeva, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Guste magle ima i na putevima u dolinama rijeka Bosne, Lašve, Neretve, Save i Drine, pa se vozačima preporučuje dodatan oprez.

Poledica je moguća na dionicama u višim predjelima i preko prevoja, a postoji i opasnost od odrona na dijelovima puta koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu saobraćaj se na magistralnom putu Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko tog dijela ne saobraćaju.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica – Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac – Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.

Na području FBiH zbog sanacije tunela Vranduk dva i dva mosta na magistralnom putu Zenica – Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom na to da je pojačan saobraćaj, povremeno se formiraju duže kolone vozila s obje strane.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja. Zbog loših uslova za vožnju, u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Šćepan Polje – Plužine. I dalje je zatvoren saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad – Dvor zbog radova na hrvatskoj strani.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA