Kurt Vile, jedan od najhvaljenijih mladih kantautora savremenog indie rocka, u pratnji benda The Violators, na glavnu binu INmusic festivala #14 donosi sedmi solo album “Bottle It In”.

Kurt Samuel Vile je američki kantautor, multi-instrumentalista, pjevač i muzički producent najpoznatiji po bogatom solo opusu i kao jedan od osnivača grupe The War On Drugs. Muzici se posvetio već u tinejdžerskim godinama, a prve pjesme nastaju početkom novog milenijuma pod snažnim uticajem Neila Younga, Toma Pettya, Pavementa, Becka i drugih.

U Filadelphiji upoznaje Adama Granduciela sa kojim dijeli ljubav prema Bobu Dylanu i započinje dugogodišnju muzičku saradnju i prijateljstvo, pa 2005. zajedno osnivaju The War On Drugs, ali Kurt Vile se već nakon studijskog prvenca benda odlučuje za nastavak karijere u solo vodama.

Gotovo istovremeno sa izlaskom prvog albuma The War On Drugs, objavljen je i prvi solo studijski album Kurta Vilea “Constant Hitmaker” (2008). Uslijedio je “God Is Saying This To You…” 2009. godine, a već šest mjeseci nakon njega svjetlo dana je ugledao i treći studijski album “Childish Prodigy” objavljen u oktobru iste godine. “Smoke Ring For My Halo” objavljen je 2011. godine, “Wakin On A Pretty Daze” 2013, a “b'lieve i'm goin down…” 2015. godine, čime je Kurt Vile postao jedan od najproduktivnijih autora, čiji su se albumi redovno nalazili na godišnjim listama najboljih izdanja inostrane muzičke kritike.

Vile objavljuje album sa Courtney Barnett “Lotta Sea Lice” (2017), po mnogima i jedan od najboljih albuma te godine, koji je propratila kratka američka turneja talentovanog tandema. Već naredne godine izdaje i osmi studijski, odnosno sedmi solo album “Bottle It In”, koji se već našao visoko na ovogodišnjim popisima najboljih albuma od strane magazaina kao što su Rolling Stone ili NME.

Kurt Vile & The Viloators na INmusic festivalu #14 pridružuju legendarnim The Cure, Foals i talentovanoj LP, uz još mnoga muzička imena i iznenađenja.

INmusic festival #14 će biti održan uz podršku OTP banke Hrvatska, koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. U prodaji su trodnevne ulaznice za INmusic festival, koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic sajta ili putem servisa kupikartu.ba.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA