Krišto predsjedavajuća PDPS BiH, Zvizdić i Radmanović zamjenici

261
Borjana Krišto, Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH izabrao je danas za predsjedavajuću Doma Borjanu Krištu iz HDZ-a BiH, dok su za njene zamjenike izabrani Denis Zvizdić iz SDA te Nebojša Radmanović iz SNSD-a.

Borjana Krišto dobila je, u ponovljenom glasanju, podršku 26 poslanika, protiv je bilo osam, a suzdržanih sedam. Glasao je 41 od 42 poslanika.

Za prvog zamjenika predsjedavajuće kandidovani su bili Zvizdić i Nermin Nikšić iz SDP-a. Budući da stranke nisu uspjele da se usaglase oko predlaganja jednog kandidata, pristupilo se glasanju u prvom krugu. Glasala su 42 poslanika. U prvom krugu glasanja, za Denisa Zvizdića glasala su 23 poslanika, njih 17 protiv, a suzdržana dva. Za Nermina Nikšića glasalo je 17, protiv 16, suzdržanih devet. Takođe su glasala 42 poslanika. Zatraženo je da se ide u drugi krug glasanja, ali su uslijedile rasprave u tumačenju Poslovnika. U drugom krugu izabran je Denis Zvizdić.

Nebojša Radmanović iz SNSD-a izabran je za drugog zamjenika predsjedavajućeg. On je dobio podršku 24 poslanika, 13 je bilo protiv, a troje suzdržanih.

U toku je nova pauza a nakon nje poslanci bi trebali birati članove Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA