Kovačević, Krstajić, Kolarov: Grupa jaka i ujednačena

389

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Darko Kovačević izjavio je da je grupa u kvalifikacijama za EURO 2020. ujednačena i da srpski tim ima kvalitet da pobijedi i Portugaliju i Ukrajinu.

– Imamo solidnu grupu, rekao bih ujednačenu kada se radi o prve tri selekcije. Možda je Portugalija favorit na papiru, ali isto tako smatram da možemo da pobedimo i Portugaliju i Ukrajinu i da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meč uđemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj – rekao je Kovačević za sajt FSS.

Selektor Mladen Krstajić konstatovao je da u FSS nogu da budu zadovoljni.

– Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugalija kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odnosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mesta koje vode na EURO.

Kapiten Aleksandar Kolarov takođe je zadovoljan žrijebom.

– Portugalija je aktuelni prvak Evrope,Ukrajina i mi željni dobrog rezultata, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalijom za prva dva mesta, bez namere da potcenimo Luksemburg i Litvaniju koje takođe imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko meseci – istakao je Kolarov.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA