Košarkaš Branko Јereminov napisao knjigu iz svačionice (VIDEO)

709

Branko Јereminov, nekadašnji mladi košarkaški reprezentativac Srbije iz generacije Teodosića, Raduljice, Štimca, Tepića, osvajača titule omladinskog prvaka Evrope 2005, u domaću košarkašku javnost vratio se napisanom knjigom.

Ono što je još interesantnije, knjiga koju je nedavno objavio nije klasična sportska biografija, već roman i nosi naziv “Kraj prvog poluvremena”.

– Košarkaši u inostranstvu imaju dosta slobodnog vremena. Vrlo brzo vam dosade i dojade svi kafići, video-igrice i ostale gluposti. Tako da, eto, malo je to razlog početka mog pisanja, a malo i to što sam u tom trenutku opet imao neku želju i potrebu da saopštim i kažem neke stvari djevojci sa kojom sam se dugo zabavljao – otkriva Јereminov sadržaj romana.

Radnja romana odvija se u svlačionici, u pauzi između dva poluvremena utakmice, dok se glavni junak Džošua prisjeća svog života, posebno onog perioda dok je bio u ljubavnoj vezi sa lijepom čirlidersicom Ejmi.

– Naslov “Kraj prvog poluvremena” na prvi pogled asocira na to da je knjiga košarkaška, sportska. Međutim, ona to nije u preovlađujućoj mjeri. Ona je više vrsta romana i životna priča nego što je priča sa košarkaškog terena. Međutim, svakako da ima djelova koji su povezani sa mojim klupskim i reprezentativnim događajima. A ono što ja smatram da će biti zanimljivo čitaocima su neke dvije anegdote koje su vezane za naše proslavljene i vrhunske košarkaše, Miloša Teodosića i Vladimira Štimca – dodaje autor.

Za kraj Branko otkriva: “Život glavnog lika Džošue je poprilično moj život…”

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA