Ko održava automobile članova Predsjedništva BiH?

385

Automobile Sekretarijata i članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine održavaju firme iz Sarajeva, Banjaluke i Ljubuškog.

Održavanje automobila članova i Sekretarijata Predsjedništva BiH, ugovoreno s navedenim firmama, koštalo je blizu 50 000 KM bez PDV-a.

Ugovori traju od 3. oktobra 2018. do 18. septembra 2019. godine, što praktično znači da će se do tada vozilo koje koristi član Predsjedništva BiH Željko Komšić servisirati u Ljubuškom.

Automobil Škoda Superb, koji je koristio bivši član Predsjedništva Bakir Izetbegović i povremeno njegova supruga Sebija, a od novembra 2018. godine aktuelni bošnjački član Šefik Džaferović, će prema okvirnom sporazumu vrijednom 11 000 KM održavati Triab d.o.o. iz Sarajeva u vlasništvu Adisa Bunje.

Automobil Audi A8, koji je u prethodnom sazivu Predsjedništva BiH koristio Dragan Čović, a u aktuelnom Željko Komšić, će prema okvirnom sporazumu vrijednom 10 200 KM održavati firma “M.R.M.” export-import d.o.o. iz Ljubuškog. Odgovorne osobe firme su Danijel Boras i Robert Grubišić.

Automobil Audi A8, koji je u prethodnom sazivu Predsjedništva BiH koristio Mladen Ivanić, a u aktuelnom pripada Miloradu Dodiku, održavaće, prema okvirnom sporazumu vrijednom 10 700 KM Audi centar Banja Luka d.o.o. čiji je direktor Saša Marković.

Osim za održavanje vozila članova Predsjedništva BiH, dodijeljen je tender za održavanje motornih vozila marke Volkswagen u Sarajevu koja pripadaju Sekretarijatu Predsjedništva BiH.

Ugovor vrijedan 16 800 KM sklopljen je s firmom AC Quattro d.o.o. iz Sarajeva čiji direktori su Mirza i Haris Alispahić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA