Kako je pao vođa “kavačkog klana”? (VIDEO)

524

Češka policija potvrdila je danas da je na zahtjev Crne Gore, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje, uhapsila prošle sedmice u Pragu jednog od vođa “kavačkog klana”, a danas je objavila i video hapšenja 12. decembra u Pragu.

Prema pisanju balkanskih medija riječ je o Slobodanu Kašćelanu (55) iz Kotora, ali češka policija još uvijek nije potvrdila ime, već samo starost, državljanstvo i mjesto hapšenja, prenosi Beta.

– Češka policija uhapsila je muškarca mjesec dana od trenutka kada je dobila informaciju da može biti u Češkoj. Muškarac je, dok se krio, koristio niz lažnih identiteta i neprestano je mijenjao mjesta boravka. Na teritoriji Češke je takođe koristio falsifikovane isprave – kazala je danas Lenka Sikorova, portparol Prezidijuma Policije Češke.

Slobodan Kašćelan (55), navodni vođa kavačkog klana iz Kotora, koji je u sredu uhapšen u Pragu po Inteprolovoj poternici, imao je kosovski pasoš na ime Slobodan Perić, izdat od lokalnih vlasti. Upravo to pokrenulo je novu istragu o tome ko je ozloglašenom kriminalcu pomogao da dobije novi indetitet.

 

Ona je dodala da je hapšenje sprovela jedinica specijalaca češke policije, što se pokazalo kao mudar potez, pošto je prvo pokušao da pobjegne, a zatim je pružao aktivni otpor hapšenju.

Kašćelan čeka sada u zatvoru u Češkoj da se okončaju pregovori o njegovom izručenju Crnoj Gori.

– Međunarodni nalog za hapšenje izdao je za njega 2016. godine sud u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivična djela osnivanja zločinačke grupe, zelenašenja i pokušaj ubistva za šta mu prijeti 40 godina zatvora. Uhapšeni spada u najtraženije osobe u Crnoj Gori – saopštila je danas češka policija.

Za Kašćelanom su, pored policija Crne Gore i Češke, tragale i policije Francuske, Njemačke, Švajcarske i Španije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA