Afro-Cuban All Stars stižu u zagrebačku Tvornicu kulture 8. marta naredne godine, a organizator ovog nastupa je INmusic festival.

Grupu Afro-Cuban All Stars okupio je muzički reditelj Juan de Marcos González, čija je ideja bila osnovati bend za svoje heroje – pjevače “zlatnog doba” kubanske muzike. González je dugo sanjario o bendu koji bi povezao “stare majstore” i novu generaciju kubanskih muzičara, a susret sa Nickom Goldom iz izdavačke kuće World Circuit pokrenuo je ostvarenje tog sna.

Njegovim savremenim aranžmanima pjesama i izborom muzičara u kombinaciji sa izvanrednom snagom i bogatstvom akustičnog ansambla, González je uspio u namjeri da oda počast legendarnim kubanskim muzičarima i dokaže koliko je njihova muzika vitalna.

Inače, bend čine četiri generacije najboljih kubanskih muzičara. Glavni vokali ove grupe koji stižu u Zagreb su Emilio Suarez i Juan de Marcos, a prate ih najperspektivnija imena kubanske muzike, Tany Allende, Tony Moreaux, Caleb Michel, Lazaro Numa, Haile Uriarte, Raudel Marzal, Laura Lydia Gonzalez, Oldrich Gonzalez, Gliceria Gonzalez, Alberto Pantaleon, Gliceria Abreu i Alfonso Peña.

Afro-Cuban All Stars su svojevrsna proslava raznolikosti kubanske muzike, a njihov album “A Toda Cuba le Gusta” iz 1997. godine je prvi iz trilogije sjajnih albuma snimljenih u World Circuitu. Uslijedili su “Buena Vista Social Club” i “Introducing… Rubén González”, koji su snimljeni u Havani iste godine, a na njima su radili gotovo isti muzičari pod vođstvom Juana de Marcosa Gonzáleza.

Ulaznice po cijeni od 37 KM (+ troškovi transakcije) dostupne su u pretprodaji putem INmusic festival webshopa i u Dirty Old Shopu u Zagrebu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA