Ilija Lajić kod koga je pronađeno oružje sproveden u Tužilaštvo

598

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška predali su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Iliju Lajića, u čijoj su kući inspektori Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Srpske otkrili su i zaplijenili veliku količinu vojnog naoružanja, za koje se pretpostavlja da je bilo spremno za međunarodni šverc.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je da je naoružanje otkriveno u akciji “Nišan”, koja je usmjerena na sprečavanje međunarodnog šverca oružjem, a sprovedena je početkom novembra u Vrbaškoj kod Bosanske Gradiške.

Miljanovićeva je navela da se Lajić (74) iz Vrbaške, koji ima privremeno boravište u Švajcarskoj, predao policiji na granici u prisustvu advokata, nakon čega ga je policija saslušala i predala nadležnom tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni ne prolazi kroz policijske evidencije, te ga je tužilaštvo nakon saslušanja pustilo da se brani sa slobode.

U okviru akcije “Nišan” u Lajićevoj kući pronađeno je 59 nelegalnih vojnih i lovačkih pušaka, 20 pištolja raznih proizvođača i kalibra, 11 222 komada puščane i pištoljske municije različitog kalibra, ručni rakteni bacač “zolja”, deset detonirajućih upaljača, te isto toliko protivpješadijskih mina, 32 ručne bombe, pet tromblonskih mina, protivpješadijska mina – MRUD, dva komada TNT eksploziva, sporogoreći štapin veće dužine, više optičkih nišana, prigušivača pucnja, te tromblonskih nastavaka raznih proizvođača i drugog vojnog naoružanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA