I Vlada RS nezadovoljna tužiocima: Hitno riješiti slučaj “Dragičević”

487
Radovan Višković

Vlada RS nije zadovoljna dinamikom vođenja istrage u predmetu “David Dragičević” i zahtijeva od glavnog republičkog javnog tužioca da, u skladu sa svojim ovlaštenjima, preduzme sve mjere radi hitnog rješavanja ovog predmeta.

Iz Biroa Vlade za odnose s javnošću saopšteno je da Tužilaštvo, u skladu sa članom 12. Zakona o javnim tužilaštvima Republike Srpske, o preduzetim mjerama obavijesti Vladu Republike Srpske.

U saopštenju se dodaje da je Vlada nezadovoljna dinamikom, s obzirom na to da je naredba o sprovođenju istrage u navedenom predmetu donesena u junu 2018. godine, od kada nije vidljiv nikakav značajan pomak, te da je time nanesena ozbiljna društvena šteta kako institucijama Srpske, tako i građanima.

– Vlada Srpske zahtijeva od glavnog republičkog javnog tužioca da analizira rad i postupanje nosilaca pravosudnih funkcija u navedenom predmetu, te da u skladu sa utvrđenim činjenicama preduzme sve mjere u skladu sa zakonom – ističe se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske zahtijeva i od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH da nakon utvrđenih činjenica i preduzetih mjera glavnog republičkog javnog tužioca, utvrdi postojanje eventualne odgovornosti rukovodstva Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i postupajućih nosilaca pravosudnih funkcija u predmetu “David Dragičević”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA