Haradinaj: Par trenutaka do istorijskog glasanja!

187

Ramuš Haradinaj, premijer samoproglašenog Kosova, napisao je na Fesjbuku da Prištinu samo nekoliko trenutaka dijeli od, kako je naveo, “istorijskog glasanja za formiranje vojske Kosova”.

Obećavamo, kaže Haradinaj, da ćemo obezbijediti mir svima koji žive “sa nama, u našem zajedničkom domu”.

Da bi samoproglašeno Kosovo postalo dio NATO pakta, buduća vojska će uvijek štititi život, dostjanstvo i integritet građana, napisao je Haradinaj.

On je nešto ranije izjavio da se današnjim glasanjem za transformaciju Bezbjednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova za Srbe ništa neće promijeniti na gore. Umjesto toga, poručio je premijer Kosova, može da im bude samo bolje.

– Ništa se u pravima Srba na Kosovu neće promijeniti na gore glasanjem o vojsci. To se neće dogoditi ni u njihovom životu niti bezbjednosti. Može da bude samo na bolje – kazao je Haradinaj za prištinsku kablovsku televiziju T7.

Podvukao je da će formiranjem vojske, samoproglašeno Kosovo biti sigurnije i da će bezbjedniji biti i oni koji žive u njemu.

Prema njegovim riječima, Srbija treba da pozdravi stvaranje vojske tzv. Kosova, “vojske koja dolazi za mir i koja je u interesu svih u regionu”.

Haradinaj je rekao da je tzv. Kosovo zainteresovano da u odnosima sa Srbijom od “tenzija pređe u stalni mir izmedju dva naroda”.

– Njihov agresivni pristup, to što je uradila (Srbija) u prošlosti, je potvrdilo da tako nešto nije ni u čijoj koristi – kazao je Haradinaj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA