Sinjska rock četvorka M.O.R.T. predstavila je video-spot za numeru “Draga majko”, što je ukupno šesti singl skinut sa njihovog aktuelnog, trećeg albuma.

– Spot vodi kroz upadanje i ispadanje iz svijesti u kojoj se ne može razlikovati šta je java, a šta mora, nije jasno gdje jedno počinje, a drugo završava te koje od tih stanja je bliže “stvarnosti” i šta se za nju nagovještava – objasnio je režiser videa Toni Mijač, umjetnik koji je radio spotove za grupe Darkvud i Big Strip Gorila te pjevačicu Anu Opačak.

Iz benda kažu da je pjesma nastala prije par godina u jutarnjoj tjeskobi oko budućnosti koja se sukobila sa ekspolozijom boja na slici u kućnom boravku bubnjara grupe.

– Egzistencijalna kriza sa sjećanjem na dragu majku. Razmišljanje o buđenju iz lošeg sna. Putovanje od nevinosti do iskustva – pojašnjavaju momci.

“Draga majko” se nalazi na albumu “Tužna kocka”, koji je objavljen 2016. godine. Sa trećeg studijskog izdanja M.O.R.T. je do sada realizovao čak pet singlova – “Volim”, “Na cesti”, “Plamen što kriješ”, “Logor” i “Olovni vojnici”, dok “Draga majko” stiže u vrijeme kad grupa završava kampanju za novu kreativnu etapu.

U pitanju je “Standing Runningman”, što je naziv njihovog prvog albuma na engleskom jeziku, a te pjesme bend već neko vrijeme izvodi na koncertima.

Spot za pjesmu “Draga majko” možete pogledati u nastavku.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA