Multimedijalna umjetnica, pjevačica i producentkinja Grimes otkrila je javnosti video za svoj novi singl “We Appreciate Power”.

Grimes takođe potpisuje režiju uz Maca Bouchera.

Singl “We Appreciate Power” je u cjelosti napisala i producirala Grimes, dok se kao gošća pojavljuje i mlada pjevačica HANA, koja je i ranije sarađivala sa njom. Muzički gledano, pjesma predstavlja spoj mračnih i teških rock i industrial zvukova kombinovanih sa pop aranžmanom i vokalima.

Inspirisana sjevernokorejskim bendom Moranbong, pjesma se tekstualno bavi rastućim napretkom na polju vještačke inteligencije. Grimes je sebe stavila u perspektivu članice propagandne ženske grupe, koja se kroz muziku, ples, seks i modu zalaže za širenje dobre volje prema, kako ona to doživljava, neizbježnoj prevlasti vještačke inteligencije.

Pjesma će se naći na novom albumu čije ime još uvijek nije objavljeno, a za koji se očekuje da će biti objavljen tokom 2019. godine za izdavačku kuću 4AD.

Njeno prethodno studijsko izdanje “Art Angels” iz 2015. godine oduševilo je kako kritičare tako i publiku našavši se na svim alternativnim top listama. Izdanje je proglašeno i za album godine od strane više renomiranih magazina.

“We Appreciate Power” vas čeka u nastavku.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA