Glumac Aljoša Vučković teško bolestan

7028
Aljoša Vučković, nekad i sad

Zbog teške bolesti srpski glumac Aljoša Vučković (72) morao se povući iz javnog života, a glume se odrekao zbog liječenja.

– Ništa ne radim i ne mogu raditi. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila – priča glumac.

Aljoša je najpoznatiji po ulogama Ferate u “Velom mistu”, dr. Ive u “Boljem životu” i Gašpara u “Povratku otpisanih” .

– Eh, možemo se mi danas pitati šta je fenomen ili važnost “Boljeg života” ili filma “Kazablanka”… A odgovor je ono nešto što se ne vidi, zapravo ne primijeti. Iza tih kultnih projekata stoje dobar rad, duša i profesionalnost – tvrdi Vučković.

Dodaje da je veoma teško dva puta pogoditi dobru priču i napraviti hit koji će trajati i koji će publika godinama voljeti.

– Najveći problem je u tome što se ljudi upoređuju. Kad se nešto uradi prvi put, ostavlja super utisak, a ako pokušate nešto tako ponovo da napravite, stiče se drugačiji utisak i onda se pronalaze razlozi zašto je ono prvi put bilo bolje, imalo kvalitetniju ideju i zašto ovo drugo isto tako nije dobro – pojašnjava Vučković.

Ogorčenim i teškim glasom govori da danas, prema njegovom mišljenju, fenomeni skoro i ne postoje.

– Kad podvučem crtu od perioda nastanka “Boljeg života” do danas, shvatim da sve stoji u mjestu, sve stagnira. Šta da vam kažem osim da će nam doći bolji život. Rijetke su bolje prilike, skoro ih nema. Sve nam funkcioniše po principu: “Hajmo probati da bude bolje”, i to bolje traje dvije minute, pa stane – rekao je glumac i završio intervju za srpske medije konstatacijom da više nema snage da priča.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA