Francuski ugostitelji bijesni na “žute prsluke”

366

Francuski ugostitelji koji su imali manje posla za Božić nezadovoljni su otkazivanjem rezervacija za doček Nove godine zbog pokreta “žutih prsluka” i slika nereda koje su negativno uticale na goste i strane turiste, prenijela je agencija Frans pres.

– Mnogi su otkazali rezervacije u posljednjem trenutku”, izjavio je predsjednik Federacije ugostitelja Žan-Viržil Krans i dodao da su na to uticale slike o nasilju na protestima u Francuskoj.

Prema njegovim riječima, za cio decembar je otkazano oko 25 odsto rezervacija, a za sam doček Nove godine ima 30 odsto manje rezervacije u odnosu na prethodnu godinu.

– Snimci o veoma nasilnim protestima i upotreba termina da je u Francuskoj stanje “građanskog rata” ili stanje “opsade” veoma su uticali na turiste ove godine – dodao je Krans.

Ugostitelji se posebno žale na manje posjete bogatih stranaca u luksuznim hotelima.

Federacija je procijenila da je gubitak u ugostiteljstvu oko 250 miliona evra od početka mobilizacije žutih prsluka 17. novembra.

Jedino se nije žalila uprava čuvenog kabarea Mulen ruž u Parizu koja za doček Nove godine nudi spektakl i večeru od 500 do 1 000 evra po osobi. Predstavnici kabarea su naveli da će biti oko 700 ljudi za doček i da su sve ulaznice sa rezervacijama prodate.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA