Festival 84 izabran među najbolje evropske festivale

314

Festival 84 je na zvaničnom izboru za najbolje evropske festivale u 2018. godini (European Festival Awards), ušao je u finale i najuži izbor od 10 najboljih novih festivala!

Evropske festivalske nagrade, ili festivalski “Oskari”, kako se popularno nazivaju, predstavljaju najznačajnije festivalsko priznanje na svijetu u kojem se najbolji od preko 300 evropskih festivala u konkurenciji biraju glasovima od preko milion festivalskih fanova, ali i stručnog žirija sastavljenog od vodećih eksperata iz svjetske muzičke industrije.

– Ovo izuzetno priznanje za Festival 84 je nagrada ne samo za muzički program, već i za sve ono što festival predstavlja, budeći olimpijski duh i ono najbolje među ljudima na ovim prostorima. Priznanje za nas predstavlja snažan podstrek da u narednom periodu zajedno sa Olimpijskim centrom Jahorina učvrstimo poziciju jednog od najvećih zimskih muzičkih festivala na svijetu, a publika uskoro može da očekuje neka fantastična iznenađenja – rekao je Dušan Kovačević, osnivač EXIT i Festivala 84.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaićkaže da su od početka vjerovali da Festival ima potencijal.

– Od samog početka smo vjerovali da Festival 84 ima potencijal da preuzme primat da bude jedan od najpopularnijih festivala u Evropi. Čestitam Dušanu i cijelom Exit timu koji su kreirali i realizovali ovaj festival i izuzetno mi je drago što smo i mi bili dio ekipe koja je učestvovala u stvaranju Festivala 84. Ovaj festival je probudio region i ujedinio ga upravo na olimpijskoj planini Jahorini, za šta se i mi kao menadžment OC Jahorina borimo. Priznanje koje je dobio Festival 84 je samo još jedan dokaz da idemo u pravom smjeru i da smo promijenili imidž Jahorine i postavili je, na velika vrata, na evropsku mapu – istakao je Ljevnaić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA