Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi (European Festival Awards) Exit, Sea Dance, Festival 84 i Echowaves uvršteni su u finale među finaliste, svaki u svojoj kategoriji.

Aktuelnog nosioca titule za najbolji evropski festival Exit, žiri sastavljen od stručnjaka iz muzičke industrije svrstao je među festivale koji nose snažnu društvenu poruku te se, drugu godinu zaredom, novosadski festival našao u finalu za specijalnu nagradu “Take a Stand” za društveni aktivizam.

Iako Exit po propozicijama takmičenja, kao prošlogodišnji pobjednik, nije imao mogućnost da učestvuje u trci za glavnu nagradu, u najužem izboru za “festivalske Oskare”, u vrlo žestokoj konkurenciji, našlo se “morsko” izdanje Exita, Sea Dance festival, koji već petu godinu zaredom ulazi u finale za titulu najboljeg festivala do 40.000 posetilaca, priznanje koje je već osvojio 2014. godine.

I Festival 84, najmlađi u Exitovoj porodici, zahvaljujući glasovima publike i žirija, svrstan je među 10 najboljih novih festivala u Evropi, a u istoj konkurenciji našao se i gruzijski Echowaves, koji je podržan od strane Exita.

Duboku posvećenost i rad Exit tima potvrđuje i nominacija jednog od osnivača festivala i njegovog programskog direktora, Ivana Milivojeva, u specijalnoj kategoriji za izuzetan doprinos muzičkoj industriji (The Award for Excellence and Passion).

U kategoriji “Najbolji novi izvođači” našao se bend Greta Van Fleet, zvijezda narednog Exita, koji je nedavno dobio čak četiri Grammy nominacije.

Među nominovanima su i Idles, koji su na prošlom izdanju festivala osvojili publiku Fusion bine.

Zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti profesionalci iz festivalske industrije, pobjednike bira publika iz cijele Evrope, a ceremonija proglašenja biće održana 16. januara na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji.

Osim 2017. godine, Exit je nagradu za najbolji evropski festival osvojio i 2013. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA