Rukometašice Srbije i Rusije svoj prvi meč glavne faze Evropskog prvenstva neće igrati u subotu, već u nedjelju, od 18 časova.

Organizatori su saopštili da su se na ovaj korak odlučili iz mjera predostrožnosti, s obzirom na to da će se u blizini dvorane u Nantu sutra održati masovni protesti i demonstracije.

– Evropska rukometna federacija i Organizacioni komitet šampionata pomno prate situaciju i u stalnom su kontaktu sa lokalnim vlastima i državnim službama. Zbog najavljenih demonstracija, dvorana će biti zatvorena tokom 8. decembra. Zato je odlučeno da se utakmice Švedska – Francuska i Srbija – Rusija igraju u nedjelju. Termini će ostati isti, 15 i 18 sati – navedeno je u saopštenju organizatora, uz konstataciju da će sve karte kupljene za subotu važiti i u nedjelju.

Bitka “orlica” i “baćuški” mogla bi biti ključna za plasman u polufinale. Samo dvije reprezentacije iz grupe će proći dalje.

Ruskinje su prenijele četiri, a Srpkinje dva boda. Pobijede li u nedjelju, učenice Ljube Obradovića će značajno povećati šanse za prolaz među četiri najbolje.

No, to neće biti lako jer je rival, kako kaže Andrea Lekić, najjača ekipa na kontinentalnoj smotri.

– Rusija je aktuelni olimpijski šampion, glavni kandidat za zlatnu medalju, jer je Norveška oslabljena. Ruskinje su apsolutni favoriti. Nećemo da prijetimo, ali to može biti i naša šansa – poručila je Lekićeva za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

U istoj, grupi I, su već odigrana dva susreta glavne faze u kojima su Francuskinje i Crnogorke lako izašle na kraj sa Dankinjama, odnosno Šveđankama.

De. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA