Dvojica uhapšena zbog brutalnog ubistva u centru Beča

705

Austrijska policija uhapsila je danas Stefana Vilotijevića (23) i još jednog muškarca (29) koji su bili na ručku s Vladimirom Roganovićem poslije koga je taj član crnogorskog kriminalnog “kavačkog klana” ubijen.

Taj treći muškarac, koji nije povrijeđen u pucnjavi, prvo je bio saslušan samo kao svjedok, piše Blic. Međutim, kako je saopštila policija, istraga i rezultati saslušanja su promijenili mišljenje policije.

– Dao je nevjerodostojnu izjavu vezanu za događaj – saopštio je portparol policije Danijel First.

On je naglasio da se zbog toga, trenutno, ne može isključiti da je na izvjestan način umiješan u ubistvo Roganovića.

Policija nije željela da daje dalje informacije zbog istrage koja je i dalje u toku. Ukazuje se u saopštenju policije jedino da se 29-godišnjaku pripisuje bliskost organizovanom kriminalu.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, na konferenciji za štampu u Beogradu, rekao da je srpska policija, na zahtjev za pomoć austrijskih kolega, proslijedila informacije o jednoj osobi.

– Ono što smo imali, to smo im dostavili. Dostavili smo sva saznanja koja imamo. Dali smo kolegama jedan od mogućih pravaca rasvjetljavanja slučaja i dobili smo zahvalnicu austrijske policije na brzoj reakciji – rekao je Stefanović na pitanje novinara da li i na koji način srpska policija sarađuje sa austrijskom.

Istakao je da je policija dala kolegama iz Austrije pravi identitet jedne osobe, koja je imala lažne dokumente, što bi moglo da pomogne u rasvjetljavanju krivičnog djela.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA