Dragičević pred prijedorskim tužilaštvom kao David Štrbac

701

Banjalučanin Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića (21) čija smrt ni nakon devet mjeseci nije rasvijetljena, jutros se odazvao na poziv Okružnog tužilaštva Prijedor zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti na štetu funkcionera MUP-a RS Dragana Lukača i  Darka Ilića.

Davor se jutros u osam časova u Tužilaštvu pojavio u pratnji jednog od advokata pravnog tima Pokreta “Pravda za Davida”, Dragana Tolimira, obučen kao Kočićev David Štrbac.

– Kao osumnjičeni tražim izuzeće postupajućeg tužioca, zatim Tužiilaštva u Prijedoru po ovom predmetu, koje je dio Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i svih tužilaštava u RS jer ne rješavajući predmet ubistva mog sina Davida od strane OJT Banjaluka kao i Republičkog javnog tužilaštva RS predstavlja okolnost koja izaziva razumnu sumnju u nepristrasnost tih tužilaštava – rekao je Dragičević u Prijedoru.

Poziv Davoru Dragičeviću, upućen iz Okružnog tužilaštva Prijedor potpisao je okružni javni tužilac Damir Muminović.

Danas je 267. dan kako Davor Dragičević i članovi Pokreta “Pravda za Davida” protestuju na banjalučkom Trgu Krajine tražeći od nadležnih odgovore o ubistvu Davida Dragičevića.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.