Dragičević na slobodi! “Ja sam najponosniji otac!”

1218

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, banjalučkog studenta koji je ubijen prije devet mjeseci pod, još uvijek, narazjašnjenim okolnostima, pušten je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

11:05 Advokat Dragan Tolimir rekao je da “ovo nije pravni postupak već politički proces”.

– Suština je bila da se Davor ne pozove, pa da se onda ukloni sa Trga. Bilo je sile tamo gdje nije trebala biti. Iz usta jednog policajca sam čuo da mi ne dozvoljavaju da dođem do svog branjenika. Lukač je u nekoliko navrata dolazio u PU, a to znači da ima političku pozadinu. Zašto su ljudi držani 12 sati bez prijave? Insistiramo da se i ostali puste. Policija je držala opkoljenu kuću u kojoj su bila maloljetna sila. Davor je invalid i nije bilo razloga da koriste silu za njegovo privođenje. Policija iz Doboja je juče bila u Banjaluci. Zastrašujući udar sa političkom pozadinom – rekao je Tolimir.

10:53 Advokat Ifet Feraget poručio je da su se “stekli svi uslovi da ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač podnese ostavku”.

– Istrajaćemo na dokazivanju ubistva. Svi znate šta se dešavalo na famoznoj konferenciji. Ako je predsjednica RS rekla da institucije moraju da rade u skladu sa zakonom, onda neka rade tako. Ovdje postoje dokazi da se procesuiraju oni na koje dokazi upućuju – rekao je Feraget.

10:45 Dragičević se osvrnuo i na jučerašnje hapšenje.

– Davidovu majku Suzanu sam vozio na pregled kod doktora i ganjali su me po mom gradu. Davidovu majku koja je mogla da bude ubijena. Mene su već ubili. Protiv svih ću podnijeti krivične prijave. Sklonili su moju dušu sa Trga. Ne pada mi na pamet da dijete propustim ubicama. Ko je ubio Davida? Policija se ponašala korektno. Na Trgu je bila primijenjena sila. Ali, sad imamo preča posla, treba da se posvetimo nasoj djeci – rekao je Davor.

10:35 Davor je upravo pušten.

9:20 Kao podrška Davoru, iz Sarajeva je došao Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, čija smrt, takođe, još uvijek nije razjašnjena.

– Došao sam da dam podršku Davoru. Mislim da će me poslušati, da smirimo malo. Hoćemo istinu za našu djecu. Samo to tražimo. Strašno je što se desilo juče. To niko nije očekivao. Sve rade da se ne dođe do istine – rekao je Memić.

9:12 Advokat Ifet Feraget upravo se pojavio pred Okružnim javnim tužilaštvom. Najavio je izjave za medije za pola sata.

9:01 Pred tužilaštvo je došala i Davorova bivša supruga, Davidova majka, Suzana Radanović.

– Advokat Ifet Feraget uskoro treba da stigne u Banjaluku. Nadamo se da će Davor danas biti pušten – kratko je rekla Suzana.

8:16 Ispred tužilaštva je nekoliko građana koji daju podršku Davoru te pripadnici policije.

8:10 Dragičević je sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Dok su ga uvodili u zgradu tužilaštva, Davor je glasno uzviknuo “Pravda za Davida”.

Foto: srpskacafe.com

Njega će danas ispitati tužilac te donijeti odluku da li će predložiti mjere pritvora u trajanju  od 30 dana.

Podsjećamo, Dragičević je uhapšen juče ujutru, a nedugo zatim i Suzana Radanović te veći broj članova grupe “Pravda za Davida”. Uklonjena su Davidova obilježja sa Trga Krajine što je izazvalo protest građana. Više o jučerašnjim događajima čitajte OVDJE.

G. D.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA