Dodik: Sjednica Predsjedništva ako se ukloni zastava FBiH

518
Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da će konsultacije članova Predsjedništva sa političkim strankama zastupljenim u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o imenovanju mandatara za novi saziv Savjeta ministara biti obavljene pisanim putem.

– Otkazao sam konsultacije i od političkih partija zatražio da to urade pisanim putem – naveo je Dodik.

On je izjavio novinarima da namjera da se konsultacije obave zajedno, usmeno, nije uspjela, jer u prostorijama gdje je trebalo da budu održane, nije bilo zastave Republike Srpske, odnosno bošnjački član Predsjedništva BiH tražio je da ta prostorija “bude dekorisana onako kako njemu odgovara”.

– I dalje ostaje problem zastave jer su istaknute dvije zastave BiH od kojih jedna predstavlja BiH, a druga Federaciju BiH (FBiH) i ja kao srpski član Predsjedništva BiH ne želim da radim pod zastavama koje mene ne predstavljaju – naglasio je Dodik.

On je rekao da, za sutra najavljena sjednica Predsjedništva BiH, može biti održana samo ako iz prostorije u kojoj se održava bude iznesena jedna od dvije zastave BiH, i to ona koja predstavlja FBiH.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.