Doboj dobio spor vrijedan 3,86 miliona KM

495

Pravobranilaštvo Republike Srpske dobilo je spor vrijedan 3,86 miliona KM u korist Doboja koji je u dobojskom Okružnom privrednom sudu vođen na osnovu tužbe preduzeća “Saša trejd” iz tog grada.

Okružni privredni sud donio je danas prvostepenu presudu, kojom je u cijelosti odbijen tužbeni zahtjev firme “Saša trejd” zbog navodne štete pretrpljene u maju 2014. godine tokom katastrofalnih poplava, saopšteno je iz Pravobranilaštva.

Sud smatra da je grad Doboj postupio u skladu sa Zakonom o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama i da ne postoji njegova pravna odgovornost za štetu koja je potraživana tužbom, navedeno je u saopštenju.

Sudsko vijeće je, kako se dodaje, zauzelo stav da nije dokazana ni visina štete, a što je utvrđeno na osnovu nalaza vještaka finansijske struke.

Tužilac “Saša trejd” nije u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima popisao i uništio oštećenu robu, niti uskladio knjigovodstveno sa stvarnim stanjem zbog čega nije bilo moguće utvrditi visinu tužbenog zahtjeva, navedeno je u saopštenju Pravobranilaštva Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA