Đorđević: “Orlovi” mogu do zlata!

496

Vjerujem da “Orlovi” mogu da dođu do zlatne medalje na jednom od tri naredna velika takmičenja, smatra Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

U razgovoru za magazin “Trener”, legendarni as je naglasio da će i nakon Evropksog prvesntva 2021. godine uslijediti smjena generacija, a kao lidere novog talasa je naveo NBA igrače Bogdana Bogdanovića i Nikolu Jokića, te Nikolu Milutinova i Nemanju Nedovića.

– Ova generacija je dužna sebi, naglašavam sebi, da se bori za najsjajniju medalju. A to može da uradi na Evropskom prvenstvu 2021. i još jednom može da se pokaže na Olimpijskim igrama (2020). Naravno, i na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019, ako se plasiramo, treba da idemo na medalju. Od te 2022. Bogdanović će vjerovatno biti jedan od lidera reprezentacije, uz Milutinova, Nedovića i Jokića. Oni će morati da nastave sa ovima mlađima i da ih kao iskusniji uključe da mogu da iznesu sljedeći ciklus od otprilike četiri, pet godina – rekao je Đorđević za magazin “Trener”.

Tokom kvalifikacija za Mundobasket 2019, poziv je dobio veliki broj igrača, koji su planski uvođeni u sistem. Đorđević je istakao da nadolazi veliki broj mladih košarkaša na koje se računa u bliskoj budućnosti.

– Dolaze neki igrači koje čekamo poput Pena, Todorovića i svih onih mlađih koji su se pojavljivali do sada sa nama. Kroz naš sistem je do sada planski prošlo 40 igrača. Sad smo za kvalifikacije pozvali jednog igrača kako bi ušao u sistem. To je Uroš Luković. Ne zaboravljam generaciju U20 Gudurić, Rebić, Jaramaz. Od njih može da se dosta izvuče. Tu je Pecarski, prošle godine je bio kod nas u Bajernu, i ja sam insistirao da dođe ovde da bi prije svega atletski napredovao – dodao je selektor Srbije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA