“Đoković ignoriše činjenicu da je Tompson idol Modriću”

490

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izrazio je ogorčenje zbog čestitke Novaka Đokovića hrvatskom fudbaleru Luki Modriću na osvajanju “Zlatne lopte”.

On je izjavio da je žalosno da je Đoković na svom Tviter profilu napisao da je ovo ponosan trenutak za naš region jer smo dobili najboljeg fudbalera svijeta.

– Čudno je da Novak uporno ignoriše činjenicu da je idol Luke Modrića i ostalih hrvatskih reprezentativaca na čelu sa selektorom Zlatkom Dalićem dokazani srbomrzac i jedan od glavnih promotera ustaštva, pjevač Marko Perković Tompson – navodi se u pisanoj izjavi Linte.

Predsjednik Saveza Srba je podsjetio da je jedino Tompson imao privilegiju da pravi društvo hrvatskim igračima po povratku sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, tokom vožnje od aerodroma do centra Zagreba, kao i da se na kraju zvaničnog programa dočeka, on popeo na binu i zajedno sa igračima otpjevao više proustaških pjesama:

– Zatim je najbolji igrač Svjetskog prvenstva Luka Modrić, u ime ostalih hrvatskih igrača, javno pozvao Tompsona da otpjeva još jednu proustašku pjesmu “Geni kameni” u kojoj se izražava tuga zbog propasti NDH.

Linta smatra da je ovo tužan trenutak za region jer je nagradu za najboljeg igrača svijeta dobio fudbaler koji je otvoreni sljedbenik ustaških zlikovaca i koji žali za propašću genocidne NDH.

– Modrić, zajedno sa ostalim hrvatskim igračima iz reprezentacije i selektorom Dalićem, šalje zlokobnu poruku da opravdava izvršeni genocid nad stotinama hiljada Srba za vrijeme Drugog svjetskog rata. Tragično je da Modrić slavi ustaštvo, a majka mu je Srpkinja čiji su rođaci završili u Jasenovcu – zaključuje se u izjavi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA