Singlom “Zauvijek tvoj”, grupa Divlje jagode nastavlja proslavu 40 godina postojanja na rock sceni.

Riječ je o rimejku pjesme koja zajedno sa albumom “Konji” iz 1988. godine slavi jubilej od 30 godina. Pjesma “Zauvijek tvoj” drugi je singl sa nadolazećeg, novog studijskog albuma Divljih jagoda. Na njemu će se naći neki od pjevača i svirača koji su prošli kroz Divlje jagode svih ovih godina, a u pjesmi “Zauvijek tvoj” gost im je Mladen Vojičić Tifa, dok je bubnjeve odsvirao Edin Šehović, koji je bio dio postave benda i na originalnom snimku i albumu “Konji”. Pjesma je snimana u studiju Šišmiš, a miksovana u švedskom studiju Sonic Train Studios producenta Andyja LaRocquea.

– Tifa i ja se poznajemo od davne 1981. godine, i bez obzira na sve turbulencije kroz koje smo prolazili, do danas smo ostali veliki prijatelji. Tifa je izuzetno kompleksna ličnost i vanserijski pjevač, ali kada ga prihvatite takvog kakav jeste, sa svim njegovim manama i vrlinama, dobijete ono najbolje od njega, a to su emocije i eksplozija rokenrola –  kaže Zele Lipovača, frontmen, gitarista i autor Divljih jagoda.

Navodi da mi je album “Konji”, koji je radio sa Tifom, njemu lično najdraži album.

– Odlučio sam se za rimejk pjesme “Zauvijek tvoj”, jer je ona uvijek nekako “tinjala”, ali se nikada nije uspjela nametnuti i probiti kroz šund ondašnjeg muzičkog izdavaštva. Možda je danas bolje vrijeme za nju – smatra Zele.

Za novi-stari singl snimljen je i lyrics video, koji možete pogledati u nastavku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA