Diplomirala u 84. godini

385

Amerikanka Dženet Fejn ostvarila je san i u 84. godini diplomirala je na Univerzitetu Teksas u Dalasu, koji je upisala nakon što se penzionisala 2012. godine.

To je planirala da uradi prije šest decenija, ali se udala i podigla petoro djece, a potom je radila kao sekretarica sve do 77. godine.

– Kada sam otišla u penziju nisam imala šta da radim, a nije me zadovoljavalo igranje binga – rekla je Fejn, koja je završila sociologiju.

Kaže da je uživala u čitanju i pisanju radova i da je dosta toga već znala, ali je mnogo novog naučila.

Fejn je iskoristila državni program u Teksasu, koji svim starijim od 65 godina omogućava besplatno studiranje na javnim univerzitetima.

Profesorka sociologije na Univerzitetu Teksas Kerol Lenam rekla je da je prisustvo Dženet Fejn činilo predavanja mnogo interesantinijim.

– Bilo je veoma zanimljivo i meni i ostalim studentima, jer je ona živjela i pamtila neka vremena o kojima smo govorili na časovima i uvijek je imala komentare – rekla je Lenam.

Prema podacima Nacionalnog centra za statistiku, od oko 20 miliona studenata u Sjedinjenim Američkim Državama, oko 67 000 su stariji od 65 godina.

Fejn nakon udaje 18 godina nije radila, da bi podigla petoro djece, a potom je promijenila više poslova, da bi posljednjih 20 godina radnog vijeka obavljala poslove sekretarice u Ortopedskoj bolnici u Dalasu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA