Cvijanović: U interesu svih da dođemo do istine i pravde

404
Željka Cvijanović

Očekujem od nadležnih pravosudnih institucija da rade svoj posao u slučaju stradanja Davida Dragičevića. U interesu svih je da se dođe do pravde i istine.

Rekla je ovo predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanovićte dodala da se “sve ove mjesece trudila da ne daje izjave o navedenom slučaju”.

– Znala sam da moje izjave mogu biti zloupotrijebljene, pogrešno tumačene i naići na osudu onih kojima ne želim ništa loše, nego, naprotiv, želim im dobro. Zadržala sam taj stav uprkos vrijeđanjima, prozivanjima i konstrukcijama koje su pravljene oko mene i moje porodice – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je podsjetila da se jednom o navedenom slučaju obratila u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je nekima poslužilo za vrijeđanje i izrugivanje.

– Dio porodične tragedije ću izdvojiti i reći da nikome ništa ne zamjeram, a pogotovo roditeljima Davida Dragičevića. Sa njima zaista žalim, bez obzira da li to vjerovali ili ne, ali žalim što se to desilo – kaže Cvijanovićeva.

Međutim, kaže ona, sve drugo što se dešava vezano za ovaj događaj mora se posmatrati drugim očima.

– Ne želim da ovo posmatram očima roditelja, nego onoga ko se bavim važnim poslovima. Okupljanja u Banjaluci su nezakonita, jer nisu obezbijeđene adekvatne dozvole, ali moram da kažem da je i ovo vezano za emotivnu situaciju – dodala je Cvijanovićeva.

Ona smatra da su u navedenom slučaju druge stvari problem.

– Policija je radila svoj posao, a ono što mene uznemirava kao građanina jeste činjenica na koji način možete da spinujete i napravite svjetsku vijest sa negativnim konotacijama na način da je Banjaluka u haosu. To prouzrokuje izvještavanje o Republici koje je vještačko i nikada nisam čula da se u svijetu, kao recimo u Francuskoj, ovako izvještavalo – kaže Cvijanovićeva.

Ona je izrazila bojazan da postoje mnogi koji sprečavaju da se dođe do istine i pravde i to koriste za političke manipulacije.

– Pogledala sam mnogo snimaka ovog događaja i vidjela da policajci koriste tijelo, a ne ruke jer su svjesni situacije. Očekujem od policije i nadležnog tužilaštva da rade posao i nisam saglasna da se političari miješaju u slučaj. Nisu pomogli opozicionari porodici Dragičević – ističe Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da institucije moraju raditi svoj posao.

– Ako smo imali priliku da čujemo advokata Anta Nobila da se prije dva mjeseca moglo doći do rješenja slučaja, onda se postavlja pitanje koje su se to sile upetljale da ga nema. Pozivam i druge da definitivno odvoje porodičnu tragediju od postupanja nadležnih organa – rekla je Cvijanovićeva i istakla da se opozicija morala ponašati na drugačiji način u navedenom slučaju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA