Čubrilović: Do kraja godine osnivanje nove političke stranke

261

Član Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da će tokom ove godine biti osnovana nova politička stranka na principima na kojima je DNS počeo djelovanje 2000. godine.

Čubrilović je prisustvovao sastanaku članova ovog kluba sa odbornicima DNS-a u gradovima i opštinama Republike Srpske i dijelom članova Glavnog odbora ove stranke.

– Ima mnogo toga što je kvalitetno i što treba da zadržimo. Ne možemo više da stojimo iza onoga gdje pojedinačni interesi prevlađuju opšte i gdje je pojedinačno ili grupno preče od opšteg interesa – rekao je Čubrilović.

On je ponovio da će politička opcija koju zastupa ovaj klub imati mjesto u novoj Vladi Republike Srpske i da je spremna da radi otvoreno i od srca.

– Vjerujem da smo na pravom putu bez obzira što je on iznuđen i da ćemo napraviti očekivane rezultate – istakao je Čubrilović, podsjetivši da je ova politička opcija poštovala koalicioni sporazum i prije oktobarskih izbora.

govim riječima, stanje na terenu je veoma pozitivno kada je u pitanju Nezavisni demokratski klub.

– Sastanak je sazvan kako bismo se međusobno informisali i sagledali ukupnu situaciju u vezi sa bivšom političkom opcijom – DNS-om – zaključio je Čubrilović, uz konstataciju da su sastanku prisustvovali predstavnici svih devet izbornih jedinica, skoro 70 odbornika DNS-a, te članovi Glavnog odbora od kojih mnogi nisu ni dobili poziv za današnju sjednicu u Prijedoru.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA