Bihać zavijen u crno zbog zločina kakav se ne pamti

870
kuca strave Bihac 1 foto klix
Bihać, foto: Klix

Porodična tragedija, kakva se ne pamti na ovim prostorima, zavila je Bihać u crno gdje je Admir Sović (37) ubio troje svoje djece, a potom izvršio samoubistvo.

Sve se odigralo sinoć u kući u naselju Mali Lug, gdje su Sovići živjeli. Stravični zločin otkrio je ujak ubijene djece koji je, kako saznajemo, Admira našao obješenog. Njegovu djecu, Ajlana (2), Ahmira (7) i Neilu, koja je 21. decembra punila šest godina, pronašao je mrtve u sobi. Navodno su sve troje bili zaklani, što u MUP i Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona niko nije mogao da potvrdi.

– Jedan član porodice u kući je zatekao četiri tijela, među kojima su troje djece i muškarac. Uviđajem je potvrđeno da se radi o trostrukom ubistvu i samoubistvu. Međutim, zbog osjetljivosti slučaja nikakve detalje u javnost ne možemo iznositi – rekla je portparol MUP-a USK Snežana Galić.

U naselju Mali Lug danas su vladali šok i nevjerica. Ispred kuće strave o teškom zločinu svjedoče samo policijsko traka i vozilo, dok surovu stvarnost skrivaju dječiji bicikli oslonjeni o zid kuće, sušilnik sa vešom, te razbacana obuća. Komšije nerado pričaju o svemu, a svi su saglasni u ocjeni da niko ne može da vjeruje da je jedan otac bio u stanju da ubije vlastitu djecu. Smatraju da zdrav čovjek takav zločin ne može da počini.

O motivima se nagađa

O motivima tragedije se nagađa i raspredaju se razne priče. Poznanici porodice smatraju da su svemu kumovali narušeni porodični odnosi, te siromaštvo i neimaština u kojoj je ova porodica živjela. Pojedini portali objavili su kako je Sovića prije 20-tak dana ostavila supruga Leila, kojoj je on navodno i prijetio da će ubiti sebe i djecu ukoliko se ne vrati, što niko nije shvatao ozbiljno. Prema drugoj verziji priče ona porodicu nije napustila, već je otišla u drugi grad da radi kako bi zaradila za hljeb. Admir se s tim, navodno, nije slagao i smatrao je da ona treba da ostane sa djecom…

Da se nešto dešavalo može se naslutiti i po objavama koje Admir postavljalo na svom Faceebok profilu. Posjednji status je objavio 27. novembra kada je tražio ženu za čuvanje djece. Četiri dana ranije je napisao: ”Bilo mi je žao kada su neki ljudi otišli iz mog života, sada mi je žao što nisu otišli ranije”. Pisao je razne poruke iz kojih se naslućuje da je zbog nečeg patio, a kačio je je i video pjesme ”Moja deca”. Objavljivao je razne citate, a najmlađem sinu je 21. oktobra čestitao drugi rođendan riječima: “Da mi budeš živ, zdrav i veseo. Takav kakav jesi da te dragi Alah čuva i sreću podari”. Na profilu su i brojne fotografije s djecom, na kojima djeluju kao skladna porodica.

Lov na vještice

Nakon što je u medijima objavljen identitet Admira Sovića, na Facebooku je usljedio pravi lov na vještice u vidu masovne histerije korisnika ove društvene mreže usmjerene protiv majke ubijene djece. Razni dušebrižnici krenuli su da iznose uvrede i osude na njen račun, a da pritom ne poznaju ni nju niti bilo kog člana njene porodice, a ni same okolnosti zločina. Umjesto saučešća dijelili su lekcije majci, koja oplakuje troje djece!

Mnogi su stali u njenu odbranu, moleći “komentatore” da se suzdrže iznošenja neutemeljenih zaključaka i osuda, upozoravajući na posljedice koje bi mogle proizvesti težina nečijih riječi. Oglasili su se i pojedini članovi njene porodice, ali histerija nije prestala. Više od 500 komentara nalazilo se na zidu majke, sve dok njen profil oko podneva nije uklonjen sa Facebooka…

Ognjen Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA