Bend MAiKA jedini je izvođač iz Srbije koji je odabran da nastupi na prestižnom Eurosonic festivalu.

MAiKA će na Eurosonicu nastupiti u četvrtak 17. januara, gdje će se predstaviti brojnoj publici, budući da Eurosonic svake godine posjeti preko 40 000 ljudi, među kojima su i predstavnici 400 najvećih svjetskih festivala i 4 000 ljudi iz muzičke industrije iz cijelog svijeta.

Eurosnic je zaslužan i za karijeru mnogih izvođača, među kojima su Franz Ferdinand, Dua Lipa, The XX, Years & Years, Rudimental i mnogi drugi. Takođe je poznat i po European Festival Award, koju je Exit festival već više puta odnio kući. Nastup na ovom festival stiže nakon uspješne ljetnje turneje benda, kada su nastupili na turneji sa bendom Gogol Bordellom, Exit, Dev9t i Revolution festivalima, ali i Boomtown Fair Festivalu u Velikoj Britaniji.

Prije Eurosonic festivala, domaća publika imala je prilike da bend MAiKA vidi sinoć u klubu SubBeerni Centar u Beogradu, gdje su nastupili kao podrška sastavu Let 3.

MAiKA sebe opisuje kao neobičan i autentičan bend koji koristi harmoniku, saksofon, trubu i dva ženska vokala u kombinaciji sa neobuzdanim ritmom i elektronskim efektima.

Debi album, pod nazivom “Balkannibalism”, objavljen je u aprilu ove godine, a možete ga preslušati u nastavku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA