Banjaluka: Neograničeno radno vrijeme 1, 2, 7. i 14. januara

582

Ugostiteljski objekti na području Banjaluke koji se nalaze van stambenih zgrada moći će da rade neograničeno za Novu godinu, 1. i 2. januara, na Božić 7. januara, te za pravoslavnu Novu godinu 14. januara.

To je navedeno u zaključku koji je donio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Zaključkom je regulisano radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području grada od 15. decembra do 15. januara.

Ovim zaključkom, te odlukom o radnom vremenu ugostitelja ostalih dana zimskih praznika, ugostiteljski objekti će moći da rade dva časa duže u odnosu na prethodne godine.

– Restorani i kafići radnim danima mogu raditi od sedam do jedan čas poslije ponoći, a vikendom do dva časa. Ugostitelji sa znakom kvaliteta “zlatna kašika” radnim danima mogu raditi od sedam do dva časa poslije ponoći, a vikendom od sedam do tri časa – navode iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave napominju da noćni klubovi mogu raditi od 19 do četiri časa, vikendom od 19 do pet časova, dok saloni za posebne prilike mogu raditi od sedam do četiri časa iza ponoći.

Ova odluka, kako su naglasili iz Gradske uprave, ne obuhvata ugostiteljske objekte u stambeno-poslovnim zgradama koji će i dalje raditi u skladu sa propisanim radnim vremenom, i to od sedam do 23 časa radnim danima i vikendom (petak i subota).

Ugostiteljski objekti smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja kojima je dodijeljen znak kvaliteta “zlatna kašika” obavljaće djelatnost radnim danima od sedam do 24 časa, dok će vikendom (petak i subota) raditi od sedam do jedan čas poslije ponoći.

Zaključak je donesen na zahtjev Turističke organizacije grada Banjaluka, radi ukazane potrebe za dužim radom ugostiteljskih objekata tokom manifestacije “Banjalučka zima 2018/2019”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA