Banjaluka i Kotor Varoš: Svi putevi prohodni, ekipe na terenu!

462

Svi putevi na području Banjaluke su prohodni, a ekipe zimske službe su na terenu i uklanjaju snijeg u skladu sa prioritetima, potvrđeno je u Gradskoj upravi.

Na području grada jutros pada slab snijeg, a najveći bijeli pokrivač od 15 centimetara izmjeren je u Stričićima.

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve rečeno je da linije javnog gradskog i prigradskog saobraćaja od jutros saobraćaju prema redovnom rasporedu, a vozače savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu.

Iz ovog odjeljenja pozivaju građane da izvrše svoj dio obaveza i očiste snijeg ispred svojih objekata, a sve eventualne primjedbe u vezi sa radom zimske službe mogu prijaviti na dežurni telefonski broj 051/244-593.

Grad je podijeljen na šest gradskih i osam seoskih područja koje tokom zime održavaju banjalučka preduzeća “Čistoća”, “Eko-euro tim”, “Kozaraputevi”, “Rotor”, “Golden kard” i “Niskogradnja” iz Laktaša.

Iz komunalnog preduzeća “Čistoća” pozvali su građane da ne parkiraju vozila na nedozvoljena mjesta jer to otežava rad ekipama za čišćenje.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Banjaluci će snijeg nastaviti da pada poslijepodne i do kraja dana, što će dovesti do povećanja visine snježnog pokrivača.

Maksimalna dnevna temperatura u Banjaluci iznosiće oko minus jedan stepen Celzijusov.

Kotor Varoš: Putevi prohodni

Snijeg koji od jutros pada na području opštine Kotor Varoš usporio je saobraćaj na svim lokalnim putevima, koji su za sada prohodni.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da su za sada prohodni svi lokalni putevi u dolini Vrbanje i na sjevernim obroncima Vlašića, a ukoliko snijeg nastavi da pada pristupiće se čišćenju saobraćajnica u skladu sa listom prioriteta.

– Nadamo se da će i firme koje održavaju regionalne puteve, kao i magistralnu saobraćajnicu Kotor Varoš-Teslić, na vrijeme reagovati i da prohodnost tih puteva neće biti upitna – naveo je Sakan.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA