“Anti Victoria's Secret”: Revija koja pokazuje različitost (VIDEO)

351

Sestre Alyse i Lexi Scaffidi odlučile su prirediti modnu reviju donjeg veša koju su nazvale “Anti Victoria's Secret”, kako bi skrenule pažnju i proslavile sve oblike ženskih tijela.

Sestre iz New Jerseya ideju su dobile kada su prošle godine gledale originalnu reviju, htjele su pobijediti manjak raznolikosti koji se prikazuje na modnoj pisti.

Obje sestre vole tu reviju koja se dešava jednom godišnje, ali su odlučile uoči prave revije Victoria's Secreta postaviti svoju verziju.

– I mi smo htjele biti anđelice, ali smo znale da to nije moguće – kazala je Alyse koja je visoka 150 centimetara. Ambiciozne sestre vode svoj fitness posao, izabrale su 21 djevojku u svojoj verziji Victoria's Secret showa.

Među njima je bila jedna djevojka u invalidskim kolicima, druga djevojka ima protezu, nogu su joj amputirali kada je kao djevojčica imala rak kostiju. Jedna od modela prije dvije godine doživjela je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj joj je stradala kičma.

– Svake godine gledamo reviju i počnemo se uspoređivati sa tim modelima. Počneš misliti: Ja nikad neću ovako izgledati, bez obzira na to što uradim i ko sam. A realno većina ljudi na svijetu ne izgleda tako – kazala je Alyse piše The Independent.

– Visoka sam 150 centimetara, niko me neće pustiti da hodam po pisti, osim ako ne prihvatimo sve različitosti – objasnila je.

Sestre su odabrale modele svih veličina i oblika, dobi i porijekla. Birale su ih pomoću prijatelja, porodice i društvenih mreža.

Kostimi su dizajnirani tako da odgovaraju figuri svakog modela posebno.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA