Završena izgradnja Graničnog prelaza Gradiška (VIDEO)

804

Radovi na izgradnji Graničnog prelaza Gradiška su završeni. Izgradnja objekta, koju je realizovala kompanija “ITC”, trajala je 19 mjeseci, a bilo je angažovano 50 radnika (građevinci visokogradnje i niskogradnje, metalci, zanatlije, mašinci, električari, vodoinstalateri).

– Granični prelaz sadrži centralni objekat, carinsku kontrolu, objekte za kontrolu putnika i vozila, fitosanitarnu kontrolu, tehnički pregled vozila, veterinarsku inspekciju, kontrolne kabine, restoran, špediterske blokove, sanitarne objekate, saobraćajnu infrastrukturu, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju – kažu iz ITC-a, prenosi Akta.ba.

Takođe, granični prelaz Gradiška ima šest ulaznih i šest izlaznih traka, 70 parking mjesta za teretna motorna vozila na ulazu u BiH i 30 parking mjesta za teretna motorna vozila na izlazu iz BiH.

Ima devet objekata koji su opremljeni savremenom opremom, petnaest kontrolnih kabina, te tri nadstrešnice ukupne površine 5 316 m2.

Najveći i najmoderniji granični prelaz! "Granični prelaz Gradiška"

Najveći i najmoderniji granični prelaz! "Granični prelaz Gradiška"Čestitke za naše radnike koji su učestvovali u izgradnji, a posebno za voditelja projekta Elmira Škulja i poslovođu Esada Isakovića.

Posted by ITC Zenica doo on Utorak, 20. Novembar 2018.

Izgradnjom novog graničnog prelaza i terminala konačno će biti riješen problem koji opterećuje Gradišku godinama, a to su ogromne gužve u samom gradu zbog velikog broja kamiona koji svakodnevno blokiraju saobraćajnice.

– Sve je spremno za primopredaju radova, očekujemo tehnički pregled objekata – poručuju iz ITC-a.

Inače, druga faza izgradnje carinskog terminala i graničnog prelaza je koštala preko 14 miliona KM. Ipak, novi granični prelaz puni smisao i funkciju dobiće tek sa izgradnjom međudržavnog mosta preko Save za koji su u toku tenderi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA