Vučić: Velika pobjeda, “Elektromreža Srbije” ostaje na Kosmetu!

462

Srbija je odnijela pobjedu u Evropskoj mreži operativnog prenosnog sistema za električnu energiju (ENTSO) i, zahvaljujući glasovima Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke i BiH, “Elektromreža Srbije” ostaje na Kosovu i Metohiji, izjavio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

On je istakao da je Mađarska glasala za Srbiju, odnosno protiv prijedloga da se “Elektromreža Srbije” ukloni sa Kosova i Metohije.

– Zahvalan sam mađarskom premijeru Viktoru Orbanu. Mađarska je priznala nezavisno Kosovo, ali je glasala za Srbiju, odnosno protiv njihovog prijedloga. Rumunija je glasala za nas i Bugarska, iako je priznala nezavisno Kosovo – rekao je Vučić novinarima na Pešteru.

On je naveo da su prvi put Makedonija i Crna Gora bile uzdržane.

Politika kroji “struju”: Hoće li Srbi na Kosmetu ostati u mraku?

– Ovog puta oni nisu uspjeli da učine sve što su planirali u energetskoj agenciji. Za nas je to manje zvučno od Interpola, ali je za naš narod na sjeveru Kosova i Metohije bilo vjerovatno važnije i značajnije od Interpola – rekao je Vučić.

On je posebno zahvalio predsjedniku skupštine AP Vojvodina Ištvanu Pastoru, mađarskoj i bugarskoj vladi i svima iz kvadrilaterale.

– Hvala premijeru Orbanu i Mađarskoj. Glasaju za nas i najsnažnije podržavaju Srbiju. To ne bi moglo da bude bez značajnog uticaja mađarskog naroda u našoj zemlji i hvala Ištvanu Pastoru – rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da je za Prištinu to mali poraz, a za Srbiju velika pobjeda.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA