Višković sa predstavnicima SNSD-a, DNS-a, SP-a, US-a i NDP-a

657

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas razgovara sa predstavnicima SNSD-a, DNS-a, SP-a, US-a i NDP-a o sastavu sljedeće Vlade.

U Banjaluci je već završen konsultativni sastanak Viškovića sa predstavnicima Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a nakon sastanka nije bilo izjava za medije.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik predvodio je delegaciju SNSD-a u kojoj su bili Zoran Tegeltija, Siniša Karan, Slavko Mitrović i Dalibor Tomaš.

Na razgovor s mandatarom za sastav vlade RS Radovanom Viškovićem u ime DNS stigao je samo predsjednik stranke Marko Pavić. Na pitanje novinara da im se obrati, Pavić je kratko rekao: “Poslije”.

Nakon razgovora Pavić je rekao da ova stranka podržava mandatara za sastav nove vlade, kao i institucije Republike Srpske jer, bez obzira na sve što se dešava, interes DNS-a je čvrsta vlada i institucije Srpske.

– Na sastanku je bilo riječi o formiranju nove vlade Srpske, te je mandatar saopštio da ostaje pri dogovoru koji su koalicioni partneri postigli ranije. DNS-a poštuje koalicioni dogovor, te će u narednih nekoliko dana razraditi detalje. Lično mi je drago da se ostalo pri koalicionom dogovoru. Nismo razgovarali o raspodjeli ministarstava – dodao je Pavić.

Govoreći o izboru Nedeljka Čubrilovića za predsjednika Narodne skupštine Srpske, Pavić je napomenuo da se DNS s tim nije saglasio, ali da to nije bila tema današnjeg razgovora i da će o tome razgovarati sa koalicionim partnerima, strankama, a ne sa mandatorom.

Nakon SNSD-a i DNS-a, predviđene su konsultacije sa predstavnicima Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske i Narodnog demokratskog pokreta.

Svi sastanci se održavaju u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci. Nakon sastanaka najavljena su saopštenja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA