Proslavljeni pjevač i glumac Vil Smit uoči posljednje trke sezone Formule 1 u Abu Dabiju kidnapovao je pilota Mercedesa Luia Hamiltona i zauzeo njegovo mjesto za volanom bolida “W09”.

Naravno, riječ je o šali, i to dobroj, koju je smislio Vil. Luis je ulogu objeručke prihvatio.

Scenario je bio sljedeći: Smit je poželio da se oproba u najbržem cirkusu, a pošto je Hamilton ranije obezbijedio titulu, baš kao i Mercedes, palo mu je na pamet da odmijeni petostrukog prvaka.

Samo nekoliko minuta prije početka trke, glumac je zaskočio šampiona i vezao ga za stolicu. Britanac ga je upitao da li je ozbiljan, poručio mu da šala nije nimalo smiješna, te da mora da vozi trku za 10 minuta. Amerikanac je imao spreman odgovor:

– Luise, slušaj me. Ovo je prilika koja se pruža jednom u životu. Ostavi nešto i za druge. Ja sam crn. Ti si crn. Niko neće primijetiti razliku. Žao mi je. Žao mi je – izjavio je Smit, navukao kacigu na glavu i krenuo u garažu “srebrnih strijela”.

Nezadovoljni Hamilton bespomoćno je gledao “kidnapera”, a zatim mu poslao jasnu poruku:

– Bolje ti je da pobijediš! Bolje ti je da pobijediš!

Vil se zatim pozdravio sa mehaničarima, udobno smjestio u kokpit, izvezao “W09”, a onda ludovao pod svjetlima spektakularne “Jas Marine”. Na kraju je uhapšen.

Kako je, uostalom, izgledala ova zanimljiva uvertira trke u Abu Dabiju, pogledajte i sami:

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA