Veliko interesovanje biciklista za trku Beograd-Banjaluka

420

Za učešće u 13. Međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd-Banjaluka u aprilu naredne godine već su prijavljeni takmičari iz više od 20 zemalja, što je gotovo maksimalan broj ekipa, rekao je predsjednik Organizacionog odbora trke Vladimir Kuvalja, koji je danas posjetio Prnjavor, domaćina jedne od startnih etapa.

– Trka je ušla u prvu kategoriju, što znači da dolaze samo najbolji takmičari iz cijelog svijeta – naveo je Kuvalja, koji je načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša upoznao o započetim pripremama.

On je podsjetio da je Prnjavor više puta bio prolazni cilj trke i da je kao takav u dva navrata proglašen za najbolji na ruti.

– Naredne godine, kada će trka Beograd-Banjaluka biti u najboljem izdanju i trajaće četiri dana, ova opština će biti domaćin jedne startne etape – rekao je Kuvalja.

Etape ove trke su od Beograda do Vlasenice, od Vlasenice do Brčkog, od Brčkog do Teslića, a posljednja će startovati iz Prnjavora do Banjaluke.

– Mi smo tu da promovišemo biciklizam, ali i opštinu Prnjavor sa svim njenim turističkim, sportskim i svim drugim potencijalima – istakao je Kuvalja.

Pomoćnik ministra za porodicu omladinu i sport Republike Srpske Dragan Јaćimović, koji je prisustvovao razgovoru, naglasio je da je ovo manifestacija od posebnog značaja za Srpsku i trka koja, osim sporta i biciklizma, promoviše sve potencijale Srpske.

– Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo podržavali su trku svih ovih godina i tako će biti i naredne. Ova trka će biti uvod u Svjetsko prvenstvo u biciklizmu 2021. godine, koje će biti održano u Srpskoj – naveo je Јaćimović.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je uvjerenje da će ovo biti odlična prilika da se promovišu svi potencijali lokalne zajednice.

– Imaćemo priliku da ugostimo oko 180 biciklista iz cijelog svijeta i predstavimo im se na najbolji način – poručio je Tomaš.

13. Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka biće održana od 18. do 21. aprila.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA