Udruženje boraca traži izmještanje spomen-ploče partizanima

353

Članovi Udruženja boraca Jugoslovenske vojske u otadžbini zatražili su na protestu u Trebinju da se sa zidina Starog grada ukloni Spomen-ploča partizanskim jedinicama i izmjesti u posebnu prostoriju.

Predsjednik Udruženja boraca Jugoslovenske vojske u otadžbini Dražen Čučković, rekao je da ovo udruženje neće ništa rušiti, jer nisu militanta organizacija, ali traže da se ploča skine sa ulaza u Stari Grad.

On je naveo da prilikom obnove natpisa na ovoj ploči nije ispoštovana nijedna procedura.

– Stari grad nalazi se pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika i nije traženo ni njihovo odobrenje – rekao je Čučković.

On je istakao da ovo udruženje nema ništa protiv Spomenika borcima NOR-a koji se nalazi u Gradskom parku.

– Taj spomenik ima i umjetničku vrijednost. Tu se nalaze posmrtni ostaci ne samo boraca protiv fašizma već i ostalih žrtava – rekao je Čučković.

Član Udruženja boraca Jugoslovenske vojske u otadžbini Vujadin Vuković rekao je da će tražiti da se o svemu ovome izjasne i odbornici Skupštine grada na prvoj narednoj sjednici.

– Sljedeći naš zahtjev biće upućen prema Narodnoj skupštini Republike Srpske o usvajanju rezolucije o uklanjanju nasljeđa totalitarnog režima – rekao je Vuković.

Iz Udruženja su poručili da će tražiti i da se izmjeste biste narodnih heroja iz Gradskog parka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA