Tomić: Advokatski tim više ne postoji

1054

Advokat Duško Tomić nakon sastanka koji je održan sa Davorom Dragičevićem je rekao da advokatski tim više ne postoji jer su imali različite stavove.

Vezana vijest:

Advokatski tim bez Davora u Okružnom tužilaštvu!

– Tim više ne postoji. Imali smo različite stavove i to je to – kratko je prokomentarisao Tomić.

Ante Nobilo i Duško Tomić su zajedno napustili sastanak koji se održao u krugu TC “Zenit”.

Nakon sastanka Davor Dragičević je potvrdio da advokatski tim više ne postoji, ali da je uz njega ostao Ifet Feraget koji je prepoznao cijelu situaciju.

– Advokatski tim ne postoji, ali postoji Ifet. Ko je koga zašto poslao? Situacija je ozbiljna. Država je umiješana. Ubice sjede u Tužilaštvu. To su teške moje riječi, ali meni si ubili dijete. Ifet je odlično prepoznao situaciju. Zahvaljujem se ostalim članovina koji nisu ništa uradili. Nisu me slušali. Nisu bili koordinisani. Znam odavno zašto su i kako došli. Drugog Davorovog ubistva neće biti. Imam povjerenje u Ifeta. Dao bih mu sad svoj život. Ništa nije urađeno. Rekli su da su zadovoljni sa saradnjom sa Tužilaštvom. I dalje me služi razum. Znam prepoznati laži od istine. I dalje idem po istinu za svoje mrtvo, silovano dijete – rekao je Davor Dragičević poslije sastanka sa advokatskim timom.

Zora Dobričanin Nikodinović nakon sastanka istakla da su Ifet Feraget i ona imali najsličnije mišljenje i dodala da su tražili izuzeće Dalibora Vreće koje nisu dobili.

– Koliko pravnika, toliko mišljenja. Radili smo pro bono. O ovom slučaju imamo različita mišljenja. Irfet i ja smo najbliži u mišljenju. Došla sam kao stručna pomoć Duška Tomića, iako me pozvala majka Suzana. Mi smo na strani oštećenih. Nobilo i ja smo rekli Lepiru da nećemo dalje učestvovati. Ja sam rekla da neću raditi, jer je Vrećo uključen u to, a nije radio sve što treba. Nije se baš proslavio. Rekli su da im treba vremena za ekspertize telefona, laptopova. Bez obzira na Lepirov trud, postupajući tužilac nije postupao kako treba, a ja ne želim da radim tamo gdje ne mogu da dam sve od sebe. Tražili smo Vrećino izuzeće, ali ga nismo dobili. Nismo dobili neke rezultate – kazala je Zora Dobričanin Nikodinović.

– Od početka sam uz Davora. Nemam nikakvo mišljenje o onome o čemu ne postoje svi dokazi. Desilo se ubistvo. O detaljima nakon što Tužilaštvo predstavi sve dokaze. Ostajem Davorov i Suzanin advokat. Nemam potrebu da se zahvaljujem Lepiru. Lepir je danas rekao da je policija odgovorna za propuste. Slučajevi Davida i Dženana su slučajevi za ozdravljenje bh. pravosuđa. Trudiću se da opravdam povjerenje – istakao je Ifet Feraget.

Goran Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA