Todoriću kaucija od dva miliona maraka!

358

Ivica Todorić ostaje u zatvoru u Remetincu ako ne uplati kauciju od 7,5 miliona kuna (oko dva miliona maraka) gotovine.

Vanraspravno vijeće odlučilo je da Todorić može na slobodu uz odgovarajuće mjere opreza i kauciju. Određena mu je kaucija od 7,5 miliona kuna, ali i mjera zabrane napuštanja područja Zagreba i mjeru polaganja pasoša.

– Odluka suca istrage je preinačena i to u dijelu koji se odnosi na kauciju. Vanraspravno vijeće smatra da se i kaucijom, uz odgovarajuće mjere opreza, može postići ista svrha kao i istražnim zatvorom – rekao je portparol Županijskog suda Krešimir Devčić.

Pojasnio je da je uz iznos od 7,5 miliona kuna, koje bi Todorić u gotovini trebao da položi na račun suda da bi izbjegao dalji istražni zatvor, određene i mjere opreza, a to su zabrana napuštanja Zagreba i polaganje pasoša.

Todorić je sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 Agrokorovih menadžera te revizora, osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicioni fond Nexus Private Equity Partneri preko firme Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA