Tanjug: U Kosovskoj Mitrovici dovoljno namirnica, cijene ostale iste

400

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, i nakon pet dana od bojkota robe iz centralne Srbije od strane Prištine, ima dovoljno namirnica i cijene nisu podignute, a i u južnom dijelu grada albanski marketi su puni tih proizvoda, uvjerila se ekipa Tanjuga.

U većim marketima južno od Ibra srpska Plazma keks je i dalje na istaknutim mjestima, a cijene nisu dramatično povećane, kao što su prenosili pojedini mediji.

Kako se uvjerila ekipa Tanjuga, 300 grama Plazma keksa ne košta sedam evra već 1,59 evra, dok u sjevernom dijelu cijena istog pakovanja iznosi isto toliko, između 180 i 200 dinara.

Jednomjesečni pritvor Ćuriću

Aleksandru Ćuriću, koji je u petak uhapšen u akciji tzv. kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici, zbog ometanja policije, određen je jednomjesečni pritvor, prenio je danas Radio Kontakt plus. Ćuriću je određen pritvor do 30 dana, rekao je advokat Srđan Mitrović. Ćurić se nalazi u zatvoru u Podujevu.

U južnom dijelu, može se kupiti i ulje iz Srbije po cijeni od 0,99 evra.

Na rafovima ima i dugotrajnog mlijeka “Moja kravica” po cijeni od 0,9 evra za litar, dok kantica kisele pavlake od 850 grama košta 1,85 evra.

Prodavac Radenko Kostić iz sjevernog dijela grada je rekao Tanjugu da je situacija u tom dijelu grada malo napeta zbog hapšenja Srba, ali da je, kada je riječ o namirnicama, stanje dobro i da u njegovoj radnji nije ništa poskupilo.

– Sve je po staroj cijeni i dalje. Ne očekujem da će u narednom periodu biti manje robe u prodavnici – dodaje on.

Vlasnik radnje u severnom dijelu Mitrovice, Živorad Todorović iz Obilića, kaže da ima dovoljno i hljeba i mlijeka po starim cijenama.

– Niko ne oskudijeva namirnicama, snalazimo se. Sve je pod kontrolom, ima zaliha od ranije, stiže roba i cijene su iste. Srbija je jaka i snalazimo se za robu – kaže on.

Kupac Ranko Delibašić, takođe, kaže da ima dovoljno robe i poručuje – Srbija je uz nas!

Odlukom Prištine da uvede dodatnih sto odsto takse na proizvode iz centralne Srbije, osim Srba, prema saznanjima “Novosti”, podjednako su nezadovoljni i Albanci, prije svega vlasnici većih tržnih centara i prodavnica, ali i kupci.

– Hljeba i mlijeka ima, snalaze se trgovci. Sve je uobičajeno. Neka je živ predsjednik Srbije – poručio je.

Mitrovčanin Borisav Stojanović je kazao da je za “hljeb, jogurt i kilo brašna” dao oko 200 dinara.

Sa druge strane, Armansa Aksalić kaže da nema baš svega u svim prodavnicama i da se troše zalihe.

Smatra da tako neće moći dugo i da već nedostaju određeni mliječni proizvodi, kao i da su cijene još uvijek iste.

U prodavnicama u sjevernom dijelu, hljeb košta od 30 do 50 dinara, kao i u centralnoj Srbiji. Zatim kilogram šećera je oko 70 dinara.

U pojedinim prodavnicama se može naći kratkotrajno mlijeko za 70 dinara, čaša jogurta je u nekim radnjama 25 dinara, a dvije litre jogurta se mogu kupiti za 165 dinara.

Ulje košta od 110 do 120 dinara, u zavisnosti od proizvođača, 100 grama kafe je od 60 do 90 dinara, a jaja su od 10 do 12 dinara po komadu.

Takođe, 100 grama čokolade je od 60 do 180 dinara.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA