Tači u Vašingtonu, sastanci sa Pompeom i Boltonom

371

Predsjednik tzv. Kosova Hašim Tači otputovao je u zvaničnu posjetu SAD, gdje će se sastati sa visokim predstavnicima SAD.

Tokom boravka u SAD trv. kosovski predsjednik će se sastati sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i sa savjetnikom američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost, Džonom Boltonom.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Tači će na tim sastancima razgovarati o bilateralnim odnosima, evroatlantskoj perspektivi tzv. Kosova, kao i o postizanju sveobuhvatnog sporazuma između tzv. Kosova i Srbije koji će, “Kosovu osigurati priznanje od Srbije i otvoriti put članstva u EU, NATO i UN”.

Tači će se u Dalasu sastati i sa bivšim predsjednikom SAD Džordžom Bušom, kao i sa albansko-američkom zajednicom.

– Posjeta predsjednika Tačija Vašingtonu dolazi u važnom periodu za zemlju, u kojem Kosovo vrši napore za konkretizovanje evroatlanske perspektive i postizanje konačnog sporazuma sa Srbijom, koji će rezultirati recipročnim priznanjem i članstvom Kosova u UN – saopšteno je iz Tačijevog kabineta. U SAD će tokom sljedeće sedmice u odvojenoj posjeti biti i predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Za Republiku Srpsku se moze reci da je tzv. jer je nastala silom i na genocidu dok je Kosovo relevantna istorijska cinjenica vec vjekovima. Prema tome, Kosovo je drzava bez obzira svidjalo se to nekom ili ne!

Comments are closed.