Grafička novela “Nick Cave: Mercy On Me”, berlinskog autora Reinharda Kleista, dobila je prevod na hrvatski jezik.

Riječ je o svojevrsnoj biografiji ovog slavnog muzičara i opsežnom djelu na 332 stranica, koje se sada pojavilo i u izdanju zagrebačke Striparnice.

– Poštovana publiko, izuzetno sam srećan, ponosan i velika mi je čast što vam mogu predstaviti svoj najnoviji rad u slavu stripa, slobode i rock'n'rolla. Pred vama je drug i gospodin, panker i propalica, pjesnik, kapetan, frontman i velikan naše epohe. Dragi moji, izašao je Nick Cave! – najavljuje ovo bogato izdanje izdavač i strip autor Tino Ćurin.

Dodaje da je biografiju preveo Brat Jarre, dok je predgovor napisao Zoran Stajčić, glavni urednik muzičkog portala Ravno do dna.

– Strip sam uredio i objavio ja lično, što mi je pričinilo ogromno zadovoljstvo, jer sam bio insajder punk rock scene osamdesetih godina, tako da sam dao lični doprinos konačnom obliku knjige – navodi Ćurin.

Inače, strip knjiga “Nick Cave” štampana je u tiražu od 666 komada, košta 40 KM, a knjiga ima i vrpcu za traženje stranica.

 – To je takođe vanserijski primjer, jer do sada nisam nikad vidio pankersku knjigu sa vrpcom unutra – kaže Ćurin.

“Nick Cave: Mercy On Me” se može kupiti preko Ćurinove Facebook stranice, zatim preko sajta Striparnica.net ili u jednoj od knjižara u Zagrebu.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA