Stigla nova medicinska oprema u Kneževo (FOTO)

450

U okviru projekta pomoći domovima zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH, direktorica banjalučkog Hemofarma Biljana Marković uručila je medicinsku opremu Domu zdravlja u Kneževu, donaciju Fondacije Hemofarm.

Riječ je o dva savremena EKG aparata, stomatološkoj opremi, te dodatnim medicinskim instrumentima i materijalima neophodnim u svakodnevnoj praksi.

– Na male domove zdravlja, čini mi se, ne obraća se mnogo pažnje i zato ova donacija i ovaj projekt ima veći značaj, jer je usmjeren na zdravstvene ustanove u izrazito nerazvijenim opštinama. Medicinska pomoć je jednako bitna u svim sredinama, bez obzira na brojstanovnika i geografski položaj, jer pacijent je pacijent, bez obzira gdje se nalazi, a bolest je bolest, bez obzira gdje ga zatekla – rekao je direktor Doma zdravlja Kneževo Vladan Milovanović i naglasio da se u ovoj ustanovi liječi oko 10 000 pacijenata.

Markovićeva je istakla da su domovi zdravlja prva vrata na koja zakucaju građani koji imaju zdravstvene probleme.

– Baš zato je važno da iza ovih vrata dobiju najbolju moguću pomoć i njegu, a ovom donacijom upravo to pomažemo, jer cilj projekta jeste pomoć primarnoj zdravstvenoj zaštiti, koja treba biti jednaka i dostupna za sve – istakla je direktorica Hemofarma.

Za ukupan projekat nabavke neophodne medicinske opreme za zdravstvene ustanove u opštinama Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ Hemofarm Fondacija obezbijedila je 42 000 KM.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA